Tvrdoglavom omotu na kobasicama se ipak može doskočiti - uz ovaj trik više nećete gubiti vreme na sporo guljenje.

Često nas od ukusnog komada mesa kobasice deli iritantni omot koji nikako ne uspevamo lepo da ogulimo. Što smo nervozniji, to je iritantniji i uporniji. Uz ovaj trik više se nećete mučiti s tim.

Da bi kobasicu lagano ogulili potrebno ju je malo navlažiti. Dovoljno će biti i da samo nakvasite dlanove. Potom je tako vlažnu dobro protrljajte. Zarežite nožem omot. Povucite ga i trebalo bi sasvim lagano oguliti kobasicu - iz jednog poteza!
kobasice.jpg
Foto: Thinkstock

Neki savetuju da kobasicu treba samo kratko provući ispod vode. Možete i tako, ali je tada ponovno protrljajte rukama i potom zarežite. Ako su krajevi kobasice već odrezani bit će dovoljno da samo povučete omot i on će se već sam lagano odvajati od mesa.

(24sata.hr)