CELI ŽIVOT PIRINAČ STE KUVALI POGREŠNO: Ako nastavite, UGROŽAVATE život! Ovo je PRAVI način
Naučnici tvrde da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u pirinču nalaze visoke količine arsena
Uvereni ste da ste pravi gurmani i da u pripremi jednostavnih kulinarskih recepata ne možete da pogrešite? Možda se i varate jer, naime, izgleda da većina nas pogrešno kuva - pirinač. Ne samo da je pogrešno kuvamo već načinom pripreme rizikujemo pojavu zdravstvenih problema poput bolesti srca, dijabetesa ili raka.
Naučnici tvrde da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u pirinču se nalaze visoke količine arsena. Zato poručuju da je jedini zdravi način za kuvanje pirinča taj da je ostavite da prokuva u mnogo vode ili da je ostavite da odstoji u vodi preko noći.
Kako da pravilno pripremite pirinač:
* Ostavite pirinač da odstoji vodi preko noćii
* Ispirite je sve dok voda ne postane bistra
* Ocedite pirinač
* Pirinač stavite u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vodeo
* Stavite da prokuva i smanjite vatru te ostavite pirinač oko 15 minuta da se lagano kuva
Ako ostavite pirinač da odstoji preko noći, za čak 80 odsto smanjićete količinu štetnih sastojaka u ovoj namirnici.
Večernj.hr
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore