Hrana koja nikad ne sme da se stavlja u frižider: Truli i gubi sva lekovita svojstva!
Nismo bili ni svesni u kakvoj smo zabludi
Niste ni svesni u kakvoj ste zabludi!
Sledeće namirnice na niskim temperaturama gube svoje nutritivne vrednosti, ukus, teksturu i brže se kvare, pa zbog toga ne treba nikada da ih stavljate u frižider!
Avokado
Kada neoljušten avokado stavite u frižider, on brzo počinje da upija vlagu i postaje mekan. Držite ga u korpi sa voćem na sobnoj temperaturi.
Krompir
Kada se krompir čuva na temperaturi nižoj od 7 stepeni, njihov ukus će postati neprijatno sladunjav. Čuvajte ih u papirnoj kesi na sobnoj temperaturi.
Čokolada
Iako zvuči kao logičan izbor, naročito kada je u pitanju leto, niske temperature izazivaju kristalizaciju saharoze iz čokolade, koja izlazi na površinu i pojavljuju se bele fleke, a ukus omiljenog slatkiša se menja.
Tropsko voće
Naviknuto da cveta i boravi na suncu, kada tropsko voće stavite u frižider, neće vam dugo trajati.
Bosiljak
Bosiljak će vam brzo uvenuti u frižideru, jer će upiti sve mirise od hrane koja se nalazi u frižideru. Najbolje mesto za njega je čuvanje u čaši vode, poput svežeg cveća, piše Bright Side.
Boranija
Ovo povrće sme da se zamrzava i čuva do godinu dana, ali u frižideru će izgubiti sva svoja lekovita svojstva.
Crni luk
Vlaga iz frižidera omekšaće luk i učiniti ga potpuno neupotrebljivim. Osim toga, ako se čuva na vlažnim mestima, u luku počinju da se razvijaju štetne bakterije i buđ.
Kafa
Prah omiljenog napitka nikada ne treba da se nađe u frižideru, jer upija sve druge mirise i tako gubi ukus zbog kojeg toliko volimo kafu. Čuvajte kafu na suvom i tamnom mestu.
Maslinovo ulje
Preporuka je da se maslinovo ulje čuva na temperaturama od 12 do 16 stepeni, jer pri izlaganju niskim temperaturama postaje gušće i nemoguće za upotrebu.
Med
Hladnoća i vlažnost mogu da povećaju brzinu kristalizacije meda, zbog čega će lekovita, slatka smesa izgubiti svoj ukus i svojstva. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi i može da vam traje zauvek.
Paradajz
Osim što menja ukus i teksturu, hladnoća frižidera izaziva da se paradajz smekša i brzo istruli.
Hleb
Mnogi misle da je čuvanje u frižideru odličan način da hleb ostane svež, ali efekat je zapravo suprotan - isušena i bajata vekna. Umesto toga, prepecite hleb na ringli i dobićete hrskave i mekane kriške.
Patlidžan
Ovo povrće je veoma osetljivo na hladnoću. U frižideru će postati mekani i pojaviće se udubljenja na površini. Čuvajte patlidžan na sobnoj temperaturi.
Banane
Pitate se zašto vamove zime banane tako brzo istrule? Zato što su već boravile u zamrzivačima i frižiderima. Ako ih i vi čuvate na niskoj temperaturi, očekujte trule i crne banane već sutra.
Pročitajte još na portalu Stil:
Dokazano najzdravija na svetu, a niko je ne jede: Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!
3 obična sunđera stavite u frižider: Trik koji će vam uštedeti brdo novca! (VIDEO)
Izlečite urinarne infekcije pomoću sode bikarbone: 1 kašičica otklanja bol i peckanje! (RECEPT)
Hrana koja uništava metabolizam: Čim je progutate, štetni efekat počinje!
4 krajnje iskrene priče ljudi koji su pobedili rak: Ovo su njihovi recepti!
PREDSEDNIK VUČIĆ IZ BRISELA: Važno je da čujemo šta oni misle, kako doživljavaju budućnost Evrope