Iako je asocijacija na pomfrit prženje u ulju, možete ga pripremiti u rerni i biće jednako ukusan.

Prženje kao način pripreme hrane nije baš preporuka nutricionista, ali ukusu prženih krompirića je teško odoleti. Ipak, ima načina da krompir bude veoma ukusan, a pripremljen na zdraviji način.

Isečen krompir pre pečenja umočite u belance u kome su pomešani začini po želji.Poređajte krompiriće po papiru za pečenje ili nauljenom plehu. Krompir pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.

Belance će tokom pečenja pomfrit učiniti hrskavim, a krompirići neće biti okupani u ulju.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa



SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Evo kako da napravite najukusniji pečeni krompir

9 saveta za pripremu hrskavih krompirića iz rerne

5 recepata za krompir iz rerne

Krompir salata po receptu Amiša

Francuski krompir iz rerne