Kada nemate ideju šta da spremite za jelo kada postite, a morate da jedete napolju, postoji nekoliko odličnih rešenja.

Obično u toku posta ne možete da odlučite šta da napravite, a da ta hrana može da bude i za poneti.

Srećom, postoji mnogo načina da napravite različite vrste sendviča za veliki odmor u školi.

1. Posni sendviči u kajzerici

Sastojci:

- pakovanje malih kajzerica

- konzerva tunjevine

- 4 kisela krastavčića

- malo kečapa

- malo posnog majoneza

Priprema:

Kajzerice preseći na pola, staviti po malo tunjevine. Staviti u toster i ostaviti jedan minut. Zatim ih izvaditi i ubaciti kečap, kisele krastavčiće i posni majonez.

zena-hamburger-sendvic-hrana-dijeta.jpg
Profimedia 

2. Povrćni sendviči

Sastojci:

- 4 kajzerice

- 150 do 200 gr đuveča

- so, origano, susam, čili, crvena paprika

- maslinovo ulje

- tomato sos ili kečap

- 100 gr posnog sira

Priprema:

Na maslinovom ulju izdinstati crni luk i dodati đuveč. Zatim začniti po želji (so, biber, čili...). Kada povrće omekša skloniti tiganj. Kajzerice preseći na pola, dodati smesu iz tiganja i izrendati sir. Pre nego što ih sklopite, stavite ih u rernu na 25o stepeni, desetak minuta.

devojka-hrana-kuhinja-sendvic.jpg
Profimedia 

3. Sendvič sa posnim margarinom

Sastojci:

- 4 kriške izrezanog hleba

- posni margarin

- 2 paradajza

- struk mladog luka

- 2 šake rukole

- morska so

Priprema:

Krišku hleba premazati margarinom, rasporediti rukolu, preko nje kolutove paradajza i sve posuti seckanim mladim lukom. Posoliti po ukusu.

sendvic.jpg
Shutterstock 

4. Posni sendvič sa paradajzom

- 4 tost hleba

- 6 velikih paradajza

- čeno belog luka

- 8 kašičica pirea od paradajza

- so i biber po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni, koju ste premazali uljem. Paradajz osecite na velike kolutove, poređajte na papir i posolite. Sitno iseckajte beli luk i poređajte po tost hlebu. Izvadite paradajz i poređajte ga po tostu, a nakon toga prelijte pireom od paradajza.

sendvic.jpg
Profimedia 

5. Brzi sendviči

Sastojci:

- 4 parčeta hleba

- 1 kiseli krastavac

- posni majonez

- malo kečapa

- malo senfa

- 100 gr posnog sira

- po želji pečurke, masline

- 100 gr stišnjene šunke od tune

Priprema:

Krastavac iseckati na tanke kolutove. Šampinjone i/ili masline, takođe iseckati isto. Sir narendati sitno. Stišnjenu šunku od tune iseci na tanke kolutove. Hleb namazati senfom, složiti kolutiće kiselih krastavčića, stišnjenu šunku od tune, stavite posni majonez i kečap po želji, posuti posnim rendanim sirom i na kraju složiti pečurke seckane na tanke listice ili marinirane pečurke i po želji masline.

sendvic.jpg
Profimedia 

6. Sendvič sa ajvarom

Sastojci:

- tost hleb

- ajvar po želji

- posni sir

- posni margarin

- masline

Priprema:

Premažite hleb margarinom. Stavite sastojke na tost hleb i stavite u toster ili zagrejte desetak minuta u rerni na 250 stepeni.

sendvic-zena.jpg
Profimedia 

7. Posne veknice

Sastojci:

- konzerva tunjevine

- četvrtina posnog margarina

- biber ili so

- sok od limuna

- vekna belog hleba

Priprema:

Margarin i tunjevinu umešati skroz na sitno. Dodati so, biber i limunov sok i dobro promešati. Veknu iseći na tanke kolutove i aneti namaz ravnomerno.

sendvic.jpg
Profimedia 

8. Sendvič sa grilovanim povrćem

Sastojci:

- manji patlidžan isečen na kolutove

- 2 paradajza isečena na kolutove

- 2 kriške ražanog hleba

- biber

- bosiljak

Priprema:

Kolutove patlidžana posoliti, premazati maslinovim uljem i grilovati na zagrejanom tiganju, do zlatno smeđe boje. Posuti sa malo belog luka u prahu. Kolutove paradajza premazati uljem, posuti sušenm bosiljkom i kratko grilovati tek da promeni boju. U isti tiganj, u kom je grilovano povrće, doliti malo ulja. Blago tostirane kriške hleba premazati posnim sirom, rasporediti kolutove patlidžana, preko njega paradajz.

EPK/coolinarka