U toku je uskršnji post i pravi trenutak je da izdvojite malo vremena za ukusan manastirski ratluk od ruže.

Treba da uradite sledeće:

1. Skuvajte šećer u većem sudu sa 750 ml vode. Sirup treba da bude gušći nego za slatko.

2. U drugom sudu rastopite 250 g gustina u 750 ml vode, dobro izmešajte da nema ni jedne grudvice, pa ga izručite u kuvani šećer na šporetu. Mešati neprestano čistom drvenom kašikom i produžiti kuvanje na jakoj vatri, samo paziti da masa ne zagori.

3. Limuntus veličine lešnika rastopiti u malo vode. Kad je kuvanje već pri kraju, treba da se masa pri kuvanju odvaja od šerpe i da ostavlja prazan trag pri povlačenju kašike po dnu suda (to je oko 40 minuta kuvanja).

4. Dodajte 6-8 kapi esencije ruže. Masu naspite u tepsiju, a kada se ohladi isecite na sitne komade i uvaljajte u prah šećer.

ratluk.jpg
Profimedia 

Bonus video

(KURIR TV) ČOKOLADNI KOLAČ KOJI JEDETE BEZ GRIŽE SAVESTI: Sprema se brzo a ima samo 200 kalorija