Paste su mnogima jedno od najlakših jela za spremanje, ali da li znate kakve greške sve pravite i tako uništavate ovo legendarno jelo?

Ukoliko poslušate sledeće savete, vaše jelo će biti mnogo ukusnije, a svi koji ga probaju, ostaće oduševljeni.

1. Solite, ali ne dovoljno

Verovatno znate da je potrebno posoliti vodu u kojoj se pasta kuva, ali da li znate da je potrebno dodati toliko soli da možete da je osetite? Ali to nije sve, so bi trebalo dodati kada je voda topla i na granici da proključa.
Naravno, ne bi trebalo da bude slana kao morska, ali definitivno je potrebno da je osetite u vodi.

so.jpg
Foto: Profimedia

2. Stavljate ulje

Ovo je možda najvažniji savet, nikako ne stavljajte ulje u vodu. Ulje sprečava da se sos zalepi za špagete i zbog toga mogu da budu suve – i masne. Čak i kada procedite špagete, i dalje će ostati dovoljno ulja da pokvari ukus.

ulje.jpg
Foto: Thinkstock

3. Ispirate pastu

Verovatno su vas naučili, ili ste negde videli, da je potrebno isprati pastu kada je gotova. Međutim, na ovaj način ispirate i omotač skroba na pasti koji je veoma važan jer čini da se sos bolje zalepi za špagete.

stvar-ukusa-recepti-recept-spagete-testenina.jpg
Foto: Shutter

4. Bacate vodu u kojoj se pasta kuvala

Ovo možda zvuči kao čudan savet, ali sačuvajte malo vode u kojoj ste kuvali špagete jer njenim kasnijim dodavanjem u sos možete da ga zgusnete i pojačate ukus.

spagete.jpg
Foto: Shutterstock

5. Zaboravite na ključanje

Pastu bez ikakvih problema možete da počnete da kuvate i u hladnoj vodi jer to uopšte neće uticati na njenu teksturu i ukus.

Još jedan dobar savet je da stavite manje vode jer će tako ona imati više skroba i biti bolja za sos.

testenina-pasta.jpg
Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SMRŠAO BEZ DIJETE: Ovo je program za 45 kg manje za pet meseci!