Kada budete pripremili picu sa ovakvim testom, nikada se više nećete vraćati staroj metodi.

Sastojci:

1 kg belog brašna, plus 200 g fino mlevenog griz brašna

1 kašičica morske soli

2x7 g suvog kvasca
1 kašika sneđeg kristal šećer

4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Način pripreme:

Prosejati brašno i so na čistu radnu površinu i napraviti rupu u sredini.

U bokalu, pomešati kvasac, šećer i ulje u 650ml mlake vode i ostaviti da odstoji nekoliko minuta, a zatim sipati u vanglu.

Koristeći viljušku, dodajte brašno postepeno i zavrtite ga u tečnost. Mešajte dok se masa ne sjedini. Mesiti dok ne dobijete glatku, elastičnu teksturu.

Stavite testo u veliku činiju i brašno na vrh. Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena dok se smesa ne udvostruči.

Sada izvadite testo i mesite ga dok se sav vazduh ne istisne. Možete ga odmah koristiti ili ga držite u frižideru (zamrzivaču) dok je to potrebno.

Ako koristite odmah, podelite testo u onoliko loptica koliko želite pica - ova količina testa je dovoljna za oko šest do osam pica srednjih veličina.

Pre pečenja, razvučeno testo premažite maslinovim uljem.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

SA SAJTA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Testo za picu

Kako da napravite ludo testo

Domaće kore za pitu

8 saveta za pripremu ukusne pice

Testo za picu s jogurtom