Za Uskrs obavezno umesite domaći keks!

Ova poslastica će obogatiti vašu prazničnu trpezu i dodatno obradovati najmlađe goste, piše Lepa & Srećna.

Penasto umutite 200 gr margarina i 150 gr šećera. Dodajte 2 žumanca i umutite. Dodajte 400 gr prosejanog brašna, 1 kašičicu cimeta i 2-4 kašike mleka da vam biskvit bude mek. Umesite meko testo. Rastanjite testo oklagijom i oblikujte zeke. Posložite u tepsiju i pospite šećerom. Pecite ih u unapred zagrejanoj rerni dok ne dobiju svetlu zlatnosmeđu boju, oko 15 minuta, na 180 stepeni. Kad su gotovi, pospite ih šećerom i čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi.

Za glazuru, procedite sok od limuna - 1-2 kašičice, pomešajte sa 250 gr šećera i dodajte postepeno 2 kašike vode da biste dobili čvrstu ali glatku glazuru. Podelite glazuru u odvojene posude i dodajte u svaku različitu boju po vašem izboru. Ukrasite keks glazurom. Možete ivice vaših ukrasa dekorisati čvršćom glazurom a za unutrašnjost dekorativnih oblika možete dodati u glazuru malo vode.

PROČITAJTE JOŠ:

SVE O USKRSU

3D JAJA S TUFNAMA: HIT ZA USKRS

Uskrs - FARBANJE JAJA: 8 najlepših ideja za šaranje jaja tehnikom ombre