VASKRŠNJA POGAČA: Slavska trpeza ne može da se zamisli bez nje na stolu! Recept je jednostavan!
Uskršnja tradicija nalaže da se za ovaj najradosniji Srpski praznik spremi pogača ili uskršnji kolač u koji se stavljaju po tri crvena jajeta, a mi vam donosimo jednostavan recept za mirisnu i meku pogaču.
Za pripremu je potrebno:
1 kvasac, 1 kg brašna, 100 ml ulja, 2 jajeta, kašikica soli, 1 kašikica šećera.
Priprema:
Staviti kvasac u malo mlake vode i dodati 1 kašikicu šećera. Kad kvasac nadođe staviti ga u brašno i dodati 1 jaje, ulje, so. Zamesiti srednje tvrdo testo. Kad je testo glatko umešeno pokrijte ga folijom i krpom i ostaviti na toplom da naraste oko pola sata do 40 minuta. Naraslo testo istresti na sto i premesiti. Ukrasiti po želji i potom premazati jajetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C. Prijatno!
Bonus video
(KURIR TV) PROBALI SMO ZA VAS KUPOVNU FARBU ZA JAJA: Ako uradite NA OVAJ način, bićete ZADOVOLJNI
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti