JEDITE MLADI LUK KOLIKO ŽELITE: 8 trikova za uklanjanje lošeg zadaha
Ne može se ni zamisliti ručak bez ove namirnice. Međutim, mnogi ga izbegavaju zbog lošeg zadaha koji posle njega ostaje. Evo nekoliko trikova kako da ga neutrališete
Većina je imala iskustvo koliko može biti neprijatno kada se najedemo luka, pa razgovaramo s ljudima.
Jedino problema nema kada ga svi u društvu jedu, tada ne osetimo jedni druge, pa smo svi u istoj situaciji. Zadah nastaje kada se luk konzumira u svežem stanju, a izazivaju ga sumporna jedinjenja. Međutim, evo nekoliko načina kako se možemo rešiti lošeg zadaha nakon uživanja u ručku uz luk.
Limun
Svi znamo da neprijatan miris s ruku skida limun, isto tako utiče i na uklanjanje neprijatnog zadaha. Napravite malo jaču limunadu i izrendajte malo limunove korice. Polako je pijte i promućkajte je u ustima.
Senf
Senf će neutralisati miris luka tako što ćete staviti kašičicu senfa u usta i mućkati oko dva minuta. Zatim ispljunite, pa postupak ponovite sa još jednom kašičicom, ali ovog puta na kraju senf progutajte.
Soda bikarbona
Ova namirnica će ukloniti neprijatan zadah, sprečiti razvoj bakterija i održati pH ravnotežu u ustima. Sipajte kašičicu sode bikarbone i kašičicu morske soli u čašu mlake vode. Ovim rastvorom ispirajte usta nekoliko puta dnevno.
Mleko
I ovaj napitak je odličan borac protiv lošeg zadaha. Izaberite mleko sa većim sadržajem masti jer će tako bolje delovati protiv zadaha.
Potopite peršun u sirće i posolite ga. Žvaćite listove minut-dva, a zatim ih progutajte. Možete skuvati i čaj od peršuna tako što ćete šaku iseckanih listova staviti u dve šolje vode, dodati dva zrna karanfilića, kuvati sve zajedno i pustiti da vri pet minuta. Nakon toga procedite čaj i sačekajte da se ohladi pre nego što počnete da ga pijuckate.
Sažvaćite nekoliko listića sveže nane. Osim što će vam osvežiti dah, ona će podstaći varenje i smiriti želudac, što odlično prija posle obilnog ručka.
Napravite zeleni čaj i stavite kašičicu meda. Pijuckajte ga polako i rešiće se lošeg zadaha.
One imaju antibakterijsko dejstvo, a poznate su i kao osveživač daha. Posle luka pojedite nekoliko komada rotkvica.
"VELIKA JE ČAST I ODGOVORNOST ŠTO SAM DANAS OVDE" Vučić u Azerbejdžanu: Pozivam sve velike sile da reše probleme u Ukrajini, na Bliskom istoku i svuda u svetu