Beograd je u toku prošle nedelje bio domaćin večere pod nazivom "Gastro Jedinstvo".

Večera je okupila jedne od najboljih kuvara iz bivših jugoslovenskih republika sa željom da predstavi potencijal regiona.

Kada pominjemo brisanje granica, ne mislimo samo na političke granice koje je gastronomija već odavno obrisala.

kuhinja-gastro-jedinstvo.jpg
Foto: Promo

Već i na granice u ukusima, stilovima, godinama i sve one koje nemaju nikakav značaj kada je gastronomija u pitanju. Šefovi koji su kuvali na večeri su:

Janez Bratovž iz Slovenije. Šef kuhinje i vlasnik restorana iz Ljubljane. On je jedini na našim prostorima koji je uvršten na listu među 100 najboljih restorana na svetu.

kuhinja-gastro-jedinstvo.jpg
Foto: Promo

Andrej Barbieri iz Hrvatske. Šef kuhinje i vlasnik restorana iz Zagreba. Šef koji je tradicionalnu hrvatsku kuhinju uzdigao na svetske nivoe, primenom tehnika modernog kulinarstva.

Vanja Puškar iz Srbije. Šef kuhinje i vlasnik restorana iz Beograda. Šef čije se poslovanje oslanja na saradnju sa malim farmama kroz koje najbolje može da prati poreklo namirnice.

kuhinja-gastro-jedinstvo.jpg
Foto: Promo

Milan Lekić iz Srbije. Šef kuhinje restorana i hotela u Beogradu. Šef koji je ujedno i jedan od najboljih beogradskih poslastičara.

kuhinja-gastro-jedinstvo.jpg
Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prvi kuvar Srbije: Samo jedan državnik je imao poseban jelovnik!