Zapišite ovaj recept - kad jednom probate, stalno će vam trebati

Ne postoji poslastica koja će se brže pojesti od ovog čizkejka! U pitanju je domaći recept za savršenu poslasticu, koja se brzo i lako sprema, a u isto vreme sladi i osvežava, piše Stil.

Sastojci za koru: 300 g mlevenog keksa, pola margarina, 100 ml mleka.

Sastojci za fil: 500 ml slatke pavlake, 400 g neslanog sira, 200 g šećera u prahu.

Sastojci za voćni preliv: 500 g voća po izboru (maline, kupine, jagode, bilo koje bobičasto voće), 5 kašika šećera, kesica želatina, 100 ml vode.

Priprema: Počnite od preliva - stavite voće da se kuva sa šećerom, a za to vreme napravite koru. Rukom umesite keks, margarin i mleko, pa napravite okruglu koru. Zatim napravite fil - umutite hladnu slatku pavlaku, dodajte sir i šećer u prahu, sve sjedinite mikserom i nanesite preko kore.

Dok napravite koru i fil, voće će verovatno biti već kuvano. Ne očekujte da vam se sve voće savršeno skuva i da dobijete jednoličnu smesu - prohladite ga, pa izmutite mikserom, najbolje štapnim. Dodajte želatin prokuvan po uputstvu, sjedinite sa voćem i prelijte preko fila.

Savet: Da biste dobili čizkejk savršenog izgleda, ne možete da ga pravite na poslužavniku. Ako nemate kalup kojem se stranica skida, napravite ga u šerpi koju ste prethodno obložili prijanjajućom folijom i po dnu, i po zidovima. Složite čizkejk u šerpi, ostavite da se ohladi nekoliko sati, a ujutro izvucite iz šerpe zajedno sa folijom.

Pošto je torta veoma čvrsta, foliju ćete lako skinuti, bez oštećenja ili rasipanja poslastice.

Pogledajte još na portalu Stil:

Najbrža banana torta: Pomešaš, filuješ, pojedeš za 15 minuta! (RECEPT)

Najukusniji čokoladni čizkejk: Kolač bez pečenja, gotov za samo 20 minuta! (RECEPT)

Raste kao korov, a pravo je čudo narodne medicine: Ova biljka provereno smanjuje holesterol!

Od njene kose svi su se zgražavali: Nakon 7 sati kod frizera postala druga osoba! (FOTO)

Kad ništa nije pomoglo, nanela sodu bikarbonu i sirće: Rešila se upornih gljivica! (RECEPT)