Kada pomislimo na picu, u glavi nam se odmah stvori slika rastopljenog sira i previše sosa od paradajza.

DA LI PICA MOŽE BITI ZDRAVA HRANA: Koliko kalorija sadrži jedna kriška pice

Međutim, postoji način da je spremite na zdrav način i u sebe umesto kalorija, unesete samo vitamine, koji će vam samo podići energiju.

Možete je napraviti na ovaj način:

Testo

- 40 g čija semenki

- 180 ml vode

- 3 kašike heljdinog brašna

- kašičica origana

- 3 kašike suncokretovih semenki

- kašika soli

profimedia0331827341.jpg
Profimedia 

Preliv

- 80 g pasiranog paradajza

- 2 paradajza

- 6 šampinjona

- crvena paprika

- bosiljak

- kašičica origana

- polovina crnog luka

- so i biber

- feta sir

- šaka rukole

Priprema:

Pomešajte čija semenke, vodu, heljdino brašno, origano i so. Dodajte usitnjene suncokretove semenke pa na tepsiju koji ste obložili papirom za pečenje oblikujte testo za picu debljine 1 centimetar. Pecite na 175°C od 30 do 40 minuta. Izvadite pa premažite pasiranim paradajzom, složite kriške paradajza, paprike, luka, šampinjona i posolite (stavite biber po želji) i pospite bosiljkom i sirom. Pecite još oko 10 minuta.

Kurir.rs/24sata.hr