NEMOJTE ČUVATI LUK U FRIŽIDERU: Postoji dobar razlog za to!
Jedna od stvari koje se obično rade je i stavljanje povrća u frižider, ali ne bi trebalo svaku vrstu povrća tako čuvati.
Postoji dobar razlog zašto to nije dobro raditi. Kada je crni luk u frižideru, na niskoj temperaturi, skrob se pretvara u šećer. To dovodi do promena samog luka, postaje mekan i gnjecav za vrlo kratko vreme.
Luk može da se čuva i do 30 dana ako ga držite na hladnom, suvom i mračnom mestu. Trebalo bi ga staviti u mrežicu zbog vazduha. Na sobnoj temperaturi luk može da se čuva do 7 dana.
Ukoliko ste polovinu luka iskoristili, a drugu polovinu stavili u frižider, možete privući bakterije, koje i na ljude imaju štetan uticaj.
Zbog toga treba uzimati manje glavice, tako ćete iskoristiti ceo luk, pa neće biti potrebe za čuvanjem ostatka.
Kurir.rs
"OVO JE ČUDO OD AGREGATA, ODMAH SE SPUŠTAJU RAMPE" Vučić pokazao kako izgleda kontrolna soba za nove tunele Munjino brdo i Laz (VIDEO)