Male tajne velikih kuvara, ali i bakine kuhinje, mogu vas u trenu pretvoriti u pravog šefa. Što ih više znate, to ćete moći male nezgode pretvoriti u prednost.


ČUDO MEĐU VOĆKAMA: Sprečava karcinom, usporava starenje i ne goje!

1. Imate li teškoća s pripremanjem sjajnih kolača, pre dodavanja glazure prokuvajte pekmez od kajsija i premažite biskvit.

2. Prepečenom hlebu odrežite ivice, sastružite ga nazubljenim nožem i istrljajte belim lukom koji će poboljšati aromu. Zatim napravite tople sendviče.

3. Ako ste presolili jelo ubacite u supu nekuvanu testeninu ili sirovi krompir pa izvadite nakon deset minuta.

profimedia0184881145.jpg
Foto: Profimedia

4. Počnu li kore da se mrve tokom rezanja, namastite nož i počnite ponovno - oštrica će lakše kliziti.

5. Supe, prelive i umake možete zgusnuti dodavanjem zaprške ili bešamel-umaka. Pomoći će i mrvice hleba ili gustin izmešan s malo vode.

6. Ako se špagete zapetljaju, ostavite testeninu da se ohladi, a zatim je zagrijte u tiganju s maslacem ili uljem pa lagano mešajte.

7. Slatkoću ublažite limunom, vinskim sirćetom ili paradajzom.

8. Stari hleb poprskajte vodom i mlekom pa zagrejte u mikrotalasnoj.

Kurir.rs, Foto: Profimedia