MALE TAJNE KUVANJA: Uz ovih 10 saveta jelo vam nikada neće propasti!
Male tajne velikih kuvara, ali i bakine kuhinje, mogu vas u trenu pretvoriti u pravog šefa. Što ih više znate, to ćete moći male nezgode pretvoriti u prednost.
1. Imate li teškoća s pripremanjem sjajnih kolača, pre dodavanja glazure prokuvajte pekmez od kajsija i premažite biskvit.
2. Prepečenom hlebu odrežite ivice, sastružite ga nazubljenim nožem i istrljajte belim lukom koji će poboljšati aromu. Zatim napravite tople sendviče.
3. Ako ste presolili jelo ubacite u supu nekuvanu testeninu ili sirovi krompir pa izvadite nakon deset minuta.
4. Počnu li kore da se mrve tokom rezanja, namastite nož i počnite ponovno - oštrica će lakše kliziti.
5. Supe, prelive i umake možete zgusnuti dodavanjem zaprške ili bešamel-umaka. Pomoći će i mrvice hleba ili gustin izmešan s malo vode.
6. Ako se špagete zapetljaju, ostavite testeninu da se ohladi, a zatim je zagrijte u tiganju s maslacem ili uljem pa lagano mešajte.
7. Slatkoću ublažite limunom, vinskim sirćetom ili paradajzom.
8. Stari hleb poprskajte vodom i mlekom pa zagrejte u mikrotalasnoj.
Kurir.rs, Foto: Profimedia
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)