Kombinacije nekih namirnica u salatama jednostavno ne mogu da idu
zajedno. Svako povrće ima različito vreme probavljivosti i zato je
neophodno da znamo vreme varenja povrća pre nego što ga
kombinujemo sa drugim povrćem ili namirnicom. Često loše kombinacije
povrća mogu dovesti do nadimanja, bola u stomaku, kao problema i
crevima.


Pokušajte da izbegavate ove kombinacije namirnica.


1. Krastavac i paradajz – ove dve namirnice ne bi trebalo da konzumirate
zajedno. Kada su u stomaku i proces fermentacije počne, kiselina je ta koja
izaziva stomačne probleme.

profimedia0283152464.jpg
Profimedia 


2. Voće posle jela – voću je potrebno dosta vremena da se svari i ako ga
jedete posle jela njegove kiseline mogu dovesti do nadimanja i digestivnih
problema.


3. Povrće i sir – kombinacija koja će sigurno izazvati nadimanje.


4. Banane i mleko – mnogi obožavaju banana šejk, ne znajući da upravo
ova kombinacija mnogo usporava varenje.


5. Dinja i lubenica – ove dve namirnice ne treba kombinovati ni sa jednom
drugom namirnicom prilikom jela

lubenica-voce.jpg
Pixabay.com 

(Kurir.rs/Dobarizbor.net, Foto: Profimedia)