Kada bismo vam rekli da imamo recept za sladoled za koji vam treba jedan jedini sastojak sigurno nam ne biste verovali.

Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog ukusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez veštačkih šećera. Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna.

profimedia0283077431.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:


- 2 banane

Priprema:


1. Banane ogulite i narežite na kolutiće

2. Stavite banane na tanjir ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču

via GIPHY


3. Ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu

4. Zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, lepljivu masu

5. Izmešane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a želite li da budu tvrđe vratite ih u zamrzivač na još pola sata do sat.

profimedia0329196555.jpg
Foto: Profimedia

Trikovi:

1. KIKIRIKI: U blender dodajte 3 kašičice kakao maslaca i 2 kašičice meda

2. JAGODA: U blender dodajte na grubo naseckane zaleđene jagode i 2 kašičice slatke pavlake

4. ČOKOLADA: U blender dodajte 3 kašičice gorkog kakaa, 2 kašičice slatke pavlake i kašičicu ekstrakta vanile (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne).

Kurir.rs/Zadovoljna.hr, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pićete ih celo leto: Osvežavajući sokovi idealni za paklene vrućine