Danas vam predstavljamo ručak koji će vam oduzeti malo vremena, a koji će vas oduševiti i izgledom i ukusom. U pitanju je avokado punjen leblebijama koji će vas zasititi, dati vam energiju i pružiti vašem telu mnogobrojne potrebne nutrijente. Ovakav obrok će se svideti sigurno i vašoj deci i gostima, a može se čak posluživati i na proslava jer neverovatno dobro izgleda.

Sastojci:


- ¼ šolje suncokretovog semena, očišćenog
- oko 425g leblebija (možete kupiti i u konzervi)
- 1 manja crvena babura
- 3 mlada luka, iseckana
- 2 kašike vegan majoneza (po želji)
- 1 mala kašika senfa
- sok od jednog limuna
- ¼ male kašike belog luka u prahu
- prstohvat soli i bibera
- 3 avokada

profimedia0279428532.jpg
Profimedia 

Priprema:


U veći tiganj stavite suncokretovo seme i pržite ga oko 5 minuta dok ne porumeni. Tresite ga s vremena na vreme kako bi se ravnomerno ispržili. Ostavite sa strane da se ohladi.

U procesor za hranu ili blender, dodajte proceđene leblebije i suncokret i miksujte dok se sve dovoljno ne isecka. Dobijenu smesu prespite u činiju i dodajte joj mladi luk i papriku, majonez, senf, limunov sok, beli luk u prahu i so i biber. Sve dobro promešajte kako bi se sastojci ravnomerno pomešali.

Isecite tri avokada na pola i izvadite im koštice. Svaku stranu avokada napunite dobijenom smesom i servirajte ih po želji. Uživajte i prijatno!

profimedia0316331395.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/Zenskimagazin.rs, Foto: Profimedia)