Donosimo vam dva recepta sa ovim kremom, jako jednostavnih za pripremu, ne zahtevaju da se peku u rerni, potrebni su vam samo mikser i frižider


Najomiljeniji krem većine ljudi je zasigurno krem od lešnika. U nekim danima kada nam nije ni do čega, krenemo da ga jedemo i već posle nekoliko kašičica (svi ga jedemo tako, zar ne?) osećamo se bolje, piše Stil.


Donosimo vam dva recepta sa ovim kremom, jako jednostavnih za pripremu, ne zahtevaju da se peku u rerni, potrebni su vam samo mikser i frižider.


Čizkejk kocke i praline su današnji predlozi.


Praline


Sastojci:


250 g tamne čokolade


200 ml pavlake za kuhanje


200 g krema od lešnika


100 g lešnika


Zagrejte pavlaku za kuvanje, u njemu otopite čokoladu i mešajte dok se ne počne zgušnjavati. Tad dodajte krem od lešnika, još malo mešajte pa stavite da se hladi – prvo na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru. Kada se skroz stisne, od smese oblikujte male kuglice, uvaljajte u narezane lešnike i stavite da se još malo hlade pre posluživanja.


Čizkejk

Sastojci:


20 čokoladnih keksića


200 g krem sira


50 g šećera u prahu


2 kašokice ekstrakta vanile


150 ml slatke pavlake za šlag


6 kašika krema od lešnika


U blender stavite keks i 2 kašikice krema od lešnika pa ga poravnajte u plehu za pečenje. Umutite krem sir sa šećerom i vanilom pa dodajte slatku pavlaku koju ste prethodno umutili. Prelijte krem preko baze od keksa i poravnajte. Preostale kašičice krema od lešniika malo zagrejte, prelijte preko krema i čačkalicom kreirajte uzorke. Stavite u frižider na par sati pre posluživanja da se stegne.


Prijatno!


Pogledajte još na portalu Stil:


Slatkiš stvoren za vrele letnje dane: Sladoled torta vraća u život! (RECEPT)


Najbolji recept za slatko od šljiva: Svaka prava domaćica treba da ga zna!


Kiflice gotove za 10 minuta do sada niste probali: Sve domaćice odlepile za ovim receptom!


Brza torta napolitanka: Slatkiš toliko jednostavan da i deca mogu da ga prave! (RECEPT)


Kolač milion dolara: Brzi, kremasti i osvežavajući slatkiš od ananasa! (RECEPT)