Krambl: Preukusna topla poslastica sa krckavim testom i sočnim kajsijama koje se tope
Prelepa poslastica za koju vam je potrebno malo vremena.
Možete ga spremati sa voćem po žeji, a mi vam danas donosimo recept sa kajsijama, kojih još uvek ima, a toliko ih svi volimo.
Sastojci:
1 kg očišćenih kajsija
3 kašike smeđeg šećera
150 g ovsenih pahuljica
100 g brašna
100 g hladnog putera
100 g smeđeg šećera
1 kašika meda (livadski ili bagremov)
Uputstvo:
Zagrejte rernu na 180°C.
Kajsije prepolovite ili čak isecite na ¼.
Poređajte na dno posude i pospite smeđim šećerom.
Pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer.
Dodajte komadiće putera i prstima utrljajte, da se naprave mrvice.
Stavite med i napravite krupnije mrvice. Pospite smesu ravnomerno po kajsijama.
Na kraju sve prelijte sa 2 kašikice meda, pred ubacivanje u rernu.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Kada gornji slod dobije zlatnu boju znaćete da je dezert gotov.
Služite toplo uz sladoled od vanile.
Prijatno!
Pogledajte još na portalu Stil:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega