Svi volimo sladoled, ali vrlo retko jedemo one koji blagotvorno deluju i na naše zdravlje.

Zato vam otkrivamo recept za jedan od najzdravijih sladoleda koje lako možete napraviti sami.

Poznato je da se u industrijskim sladoledima nalaze razni pojačivači ukusa i veštački aditivi. Za razliku od njih, sladoled od avokada je izvor vitmanima E i K, kao i mnogih minerala, poput kalijuma i magnezijuma koji se nalaze u plodovima avokada, baš kao i zdrave masti koje podstiču apsorpciju jetre.

Potrebni sastojci:


- 2 avokada


- 1/4 šolje meda (sirupa)


- 1/4 šolje punomasnog kokosovog ili bademovog mleka


- malo morske soli


- limeta

Način pripreme:

1. Ogulite avokado, izrežite ga na pola i uklonite semenku iz sredine. Potom avokado zgnječite tako da od njega dobijete glatku masu bez komadića i grudvica.

2. Dodajte med i dobro promešajte žicom. Smesu stavite u blender. Dodajtekokosovo ili drugo mleko koje koristite, pa zatim i ostale sastojke.

3. Mešajte dok smesa ne postane glatka. Iz blendera potom smesu prebacite u posudu i ostavite ga u zamrzivač.

Privlačni zeleni sladoled od avokada biće spreman za konzumiranje otprilike nakon šest sati. Po potrebi, pre posluženja sladoled možete ostaviti desetak minuta na sobnoj temperaturi kako bi omekšao.

Kurir.rs/Kuća stil, Foto: Profimedia