Meso uvek čuvate u frižideru? Naravno, ali ipak treba da znate da sve što preostane od ručka može biti opasno po zdravlje. Trovanje ćete izbeći ako ih kratko čuvate i bezbedno podgrevate, piše Lepa & Srećna.

Bez obzira na to da li je meso crveno ili belo, ostatke takvih jela smete da čuvate u frižideru najviše 2 dana nakon što su spremljena. Pri podgrevanju, pazite da temperatura dostigne minimalno 75 stepeni Celzijusa. Znači, ne smete da meso samo "smlačite" i poslužite.


U zamrzivaču je najbolje da čuvate meso u sosu ili supi. Takvo meso ostaje sočno kad se odmrzne, za razliku od pečenog ili prženog koje se osuši, naročito u predelu uz kosti.


PROČITAJTE JOŠ:


ZNOJENJE TOKOM NOĆI UKAZUJE NA SMRTONOSNU BOLEST

3 STVARI KOJE MORATE IMATI ZA PRIPREMU ZIMNICE

ŠEHEREZADA OTKRIVA TAJNU MRŠAVLJENJA

(Kurir.rs/Lepa & Srećna/Foto: Profimedia)