Slatko-kisele paprike će biti sjajan dodatak jelima

Stari recept vojvođanskog kraja za papriku sa medom odlučili smo da ovoga puta podelimo sa čitaocima našeg portala.


Uverićete se da ništa slađe niste jeli u životu!


Za tri tegle veličine 3 l neophodna vam je sledeća količina sastojaka za pripremu:


Na jednu litru vode potrebno vam je 8 kg crvenih paprika, 200 gr meda, 2 vinobrana, 1 konzervans, 80 ml esencije, 100 gr šećera, 150 gr soli, malo bibera u zrnu, lovorovog lista u količini po želji.


Priprema se na sledeći način:


U lonac od 6 litara staviti vodu i u nju sve sastojke osim esencije pa pustiti da povri.


Potom smaknuti sa šporeta pa staviti i esenciju.

zenaukuhinji143093532058674.jpg
Profimedia 


Promešati, vratiti na vatru a onda dodavati šaku po šaku prethodno opranih i očišćenih paprika.


Dovoljno je tek toliko vremena da paprika samo promeni boju, a onda je vaditi iz lonca i dodavati nove paprike dok se sve ne prokuvaju i ocede.


Prokuvane pa oceđene paprike staviti u treći sud i naliti ih tečnošću od kuvanja i tako ostaviti da odstoje celih 12 sati.


Najbolje je da ovo radite uveče da bi preko noći one odstojale.


Sledećeg dana okrenuti paprike u novom sudu i pustiti da odstoje još 6 sati.


Nakon isteka vremena dobro ih ocedite i ređajte u prethodno sterilisane tegle sa po 2 lista lovora u svakoj.


Paprike će same pustiti tečnost koju su upile, ali možete doliti i malo one tečnosti u kojoj su se kuvale i odstajale.


Pogledajte još na portalu Stil:


Čili od mesa: Meksičko jelo koje će obožavati cela porodica (FOTO)


Najbolji recept za slatko od šljiva: Svaka prava domaćica treba da ga zna!

Ona nikad ne baca stare tegle: Ne bi vam palo na pamet kako ih koristi! (VIDEO)


Kako da napravite makedonski pinđur: Južnjački specijalitet koji svi vole! (RECEPT)


Najbrži ajvar na svetu: Bez ceđenja i mučenja! (RECEPT)

Foto: Shutterstock, Profimedia