Mnoge domaćice u Srbiji čuvaju kese iz prodavnice i koriste ih za prenošenje i čuvanje hrane, a to može biti opasno po zdravlje ukućana, piše Lepa & srećna.

Ukoliko sirova piletina, jaja, crveno meso ili riba procure u kesu, a vi je ponovo iskoristite za nošenje ili čuvanje hrane postoji veliki rizik da se razbolite. Stručnjaci ističu da iako kesa iz prodavnice nema fleke i oštećenja ne treba da je koristite dva puta, jer se veliki broj bakterija nalazi i na pakovanju namirnica.


Istraživanja u Engleskoj pokazuju da pakovanja piletine mogu da imaju kampilobakterije koje izazivaju povraćanje, nepodnošljiv bol u stomaku i dijareju. Kese koje ste doneli iz prodavnice možete koristiti na razne načine u domaćinstvu, ali ih nikako nemojte koristiti za hranu.


PROČITAJTE JOŠ:


PASTA ZA ZUBE OTKRIVA DA LI STE TRUDNI (KUĆNI TEST ZA TRUDNOĆU)


OVO SU NAJLEPŠE JAKNE ZA JESEN 2017!

OVAJ VITAMIN SPREČAVA SRČANI UDAR I KARCINOM

(Kurir.rs/Lepa & srećna/Foto: Shutterstock)