HRANA KOJU PRE JELA MORAMO DA OPEREMO: Nećete verovati koja je najprljavija!
Vodite računa, ovako ćete se zaštititi od bakterija i zaraza
Na spisku ovih namirnica ima onih koje sigurno perete, ali i onih koje do sada niste prali pre jela ili pripreme hrane, a trebalo bi to da radite stalno, prenosi Stil.
1. Voće i povrće s jestivom kožom
Samo zato što je voće i povrće sa jestivom kožom naizgled potpuno čisto i sjajno, to ne znači da ga ne morate oprati. Obavezno ga stavite pod jak mlaz vode i dobro istrljajte rukama. Industrijsko voće i povrće poželjno je, prema preporukama stručnjaka, uvek oljuštiti pre konzumacije, dok ono domaće koje nije tretirano pesticidima ne morate da ljuštite, ali ga takođe morate oprati.
Opširnije pročitajte OVDE.
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
(KURIR TV) 10 razloga zašto treba jesti turšiju!
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)