Turski lahmudžin pravi se i kao pita s mesom, a slaže se po četiri kore u tepsiju, piše Lepa & srećna.

Ovo je recept za 2 tepsije, a za fil treba usitniti u blenderu 2 paradajza, 2 glavice crnog luka, po 2 zelene i crvene paprike, 2 kašike paradajz pirea, vezu peršuna i čen belog luka, so, biber, alevu papriku, malo mlevenog kima i čašu ulja. Dodati 350 gr mlevene junetine.


Za premaz kora umutiti 2 jajeta, 3 kašike kiselog mleka i čašu ulja. U podmašćenu tepsiju staviti jednu koru, premazati je mešavinom za premaz, preko nje staviti drugu, pa premazati. Isto ponoviti sa trećom korom, a četvrtu pokriti filom od mlevenog mesa. Peći desetak minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečeno ostaviti da se kratko odmori, a onda uviti u rolnu. Kad se ohladi, iseći na parčiće širine prsta. Po želji servirati s kriškama paradajza i seckanim peršunom.


PROČITAJTE JOŠ:


OVAJ TURSKI GLUMAC JE SLOMIO SRCE BALI-BEGOVOJ ŽENI

KAKO SE PRAVI TURSKI HLEB

KAKO SE PRAVE TURSKE PUNJENE LEPINJICE

(Kurir.rs/Lepa & srećna/Foto: Shutterstock)