Imate kod kuće kestene, a ne znate šta da radite sa njima? Imamo jedan sjajan recept za tortu od kestena (šarlotu) koja će vas oduševiti.

Sastojci:

- 500 grama kestena

- 500 grama piškota

- 200 grama šećera u prahu

- 4 decilitra mleka

- 500 mililitara slatke pavlake

- 50 grama maslaca

- kašičica oštrog brašna

- kašičica gustina

- vrećica vanilin šećera

- tri žumanceta

- rum

profimedia0353019822.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Žumanca umutite s polovinom šećera (100 grama), dodajte vanilin šećer, brašno, gustin, mleko i sve skuvajte u kremu. Ohladite i dodajte maslac.

2. Kestene istisnite u pire i dodajte malo ruma. Razradite slatku pavlaku sa preostalih 100 grama šećera u prahu i pomešajte sa kesten-pireom.

3. Piškote umočite u mleko kom ste dodali kašičicu ruma i posložite ih u veliku posudu koju ste prethodno obložili prozirnom folijom. Prekrijte ivice i dno piškotama i dodajte polovinu smese kesten-pirea i umućene pavlake. Na tu smesu ponovno poređajte piškote koje ste umočili u mleko i rum, a na njih žutu kremu. Opet stavite piškote, na njih preostalu kremu s kestenima te završite piškotama.

4. Šarlotu ostavite u frižider da se stvrdne.

Kurir.rs/Ordinacija.hr, Foto: Profimedia