Ovaj slatkiš se brzo i jednostavno pravi, a ukus mu je božanstven.

Sastojci:

2 jajeta
2 decilitra ulja
2 male šoljice šećera
1/2 praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
7 šoljica brašna

Za preliv:

800 grama šecera
5 šoljica vode
1 limun

profimedia0334493307--copy.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Jaja, šećer, ulje, prašak za pecivo i vanilin šećer umutiti viljuškom, postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Od testa oblikovati kuglice, spljoštiti ih i utisnuti kako bi poprimile "oblik" (za najbolje "otiske" koristite rende!).

Slagati urmašice u nepodmazani pleh malo odmaknute jedna od druge, jer će narasti prilikom pečenja, i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 min. Skuvati šećer i vodu, pa dodati sok od limuna. Kuvati još oko deset min i ohladiti preliv. Pečene urmašice preliti, pa poklopiti većom tepsijom da bolje upiju preliv. Prijatno.

profimedia0340607665.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs/Alo, Foto: Profimedia)