Jedan od najboljih izvora proteina, vlakana, B6 vitamina, gvožđa i magnezijuma

Upoznajte leblebije, mahunarke koju su istočne kulture odavno prepoznale kao veoma ukusnu i ništa manje lekovitu biljku, prenosi Stil.

Leblebija ima mnogo imena, možete je pronaći i pod nazivom slanutak, naut, ceci i slani pasulj.

Šta je zapravo leblebija?

Leblebija (cicer arietinum) je vrsta biljke iz familije bobova. Ona je mahunarka čije seme je najsličnije semenu soje ili sušenom grašku. Postoje dve sorte leblebije, a to su desi i kabuli. Sortu desi karakteriše sitnije zrno, tamnobraon bolje, dok kabuli ima krupnije zrno svetlo braon boje, piše portal cajeviza.com.

Za koju god od ove dve vrste leblebije se odlučite, nećete pogrešti. Ova mahunarka je prebogata proteinima i vlakinima, a kao prateći elemeti su vitamini i minerali za koje nauka ima dokaze da su od krucijalne važnosti za naše zdravlje, a naročito za sledeća stanja...

Opširnije pročitajte OVDE.