STARINSKI NAČIN PRIPREME KESTEN PIREA: Ukusan i zdrav, a gotov za čas! (RECEPT)
Najukusniji zimski slatkiš koji nas podseća na prošle dane i starinske poslastičarnice...
Sastojci: 1 kg kestena, 500 ml punomasnog mleka, 2 vanilin šećera, 20 g belog šećera, 25 ml ruma
Uputstvo: Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih. Najbolje se gule dok su još vrući, držite ih poklopljene u loncu da što duže ostanu topli, piše Stil.
Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže.
Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance.
Ukrasite šlagom. Prijatno!
Pogledajte još na portalu Stil:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore