Najukusniji zimski slatkiš koji nas podseća na prošle dane i starinske poslastičarnice...

Sastojci: 1 kg kestena, 500 ml punomasnog mleka, 2 vanilin šećera, 20 g belog šećera, 25 ml ruma

Uputstvo: Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih. Najbolje se gule dok su još vrući, držite ih poklopljene u loncu da što duže ostanu topli, piše Stil.

Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže.


Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance.

Ukrasite šlagom. Prijatno!

Pogledajte još na portalu Stil:


Najbolji recept za slavsko žito: Ne znaju sve domaćice ove 3 tajne!


Čokoladni kolač bez jaja, gotov za čas posla: Recept koji uspeva svakome!


Stara srpska pita sa šunkom: Recept koji je osvojio i Beč!

Sinu poverila renoviranje kuće: Želela oazu mira, a dobila nešto neverovatno! (VIDEO)

Ubacila je novčić u vazu sa cvećem: Rezultat je oduševio! (VIDEO)