Govedina Stroganov je ruski specijalitet za koji se pretpostavlja da je nastao u 19. veku...

Jedno od onih jela od kojih se raspametite i ne prestajete da sipate još.


Mekano meso, u kremastom sosu koje se topi u ustima. Njegova specifičnost je u tome što se meso secka na tanke trake. Isprobajte, predivno je., piše Stil.


Ako ne volite junetinu, možete koristiti piletinu ili govedinu.


Sastojci: 800 g junećeg filea, 100 g oštrog brašna, 80 g svinjske masti, 80 g kiselih krastavaca, 2 mlada luka, 80 g šampinjona, 80 ml belog vina, 200 ml pavlake za kuvanje, 200 ml kisele pavlake, 1 kašičica senfa, so, 3 grančice svežeg peršuna


Uputstvo: Meso isecite na trakice dužine 5 cm, debljine 1 cm, posolite, uvaljajte u brašno, pecite u tiganju sa svih strana i odložite sa strane.


U tiganj dodajte seckani luk, popržite ga, dodajte šampinjone iseckane na listiće, nastavite da pržite, zatim dodajte senf, promešajte i polijte vinom.


Kuvajte dok vino ispari, pa dodajte pavlaku za kuvanje i naseckane kisele krastavčiće. Vratite meso, kratko prokuvajte, sklonite sa vatre i na kraju dodajte i kiselu pavlaku. Dobro promešajte.


Pospite seckanim peršunom i poslužite uz kuvani pirinač.


Prijatno!


Pogledajte još na portalu Stil:


Sremački gulaš sa kobasicama: Seosko jelo koje svi obožavaju! (RECEPT)


Segedinski gulaš: Čuveno jelo zbog kojeg svi vole Mađarsku! (RECEPT)


Ćureći gulaš: Jelo sa kiselim kupusom koje će vaši ukućani obožavati! (RECEPT)


Jagnjeći gulaš sa boranijom: Ljutkasto i slasno!


Čuveno jelo našeg kraja: Tradicionalni čorbasti pasulj gradištanac! (RECEPT)


Foto: Shutterstock