NE BACAJTE NIŠTA: Evo šta da uradite sa hranom koja vam preostane nakon slave
Idealan recept za dane nakon raznih slavlja, kada preostane hrane od predjela, preko kuvanog mesa od supe, do raznog pečenog mesa.
Sve to možete iskoristiti za fenomenalno jelo zvano “vojvođanske raznolije”!
Recept:
- 250 g kuvane govedine
- 250 g suvih kobasica
- 250 g šunke ili nekog drugog preostalog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1 manja glavica karfiola
- 2 kisela krastavčića
- 1 čaša pirinča
- 2 čaše kisele pavlake
- 1 šolja ulja
- 1 šoljica prezli
- so, biber
Priprema:
Isecite meso na sitnije komade – kobasice, šunku, ili bilo koje pečeno meso koje vam je ostalo. Karfiol očistite i stavite u slanu vodu koja vri, da se obari. Crni luk očistite, operite i isecite na tanka rebarca pa ga pomešajte sa mesom. Posolite i pobiberite. Ostavite da tako stoji dok ne pripremite druge sastojke za nadev koji će osvežiti meso.
Pirinač skuvajte, prelijte hladnijom vodom i ocedite. Kisele krastavčiće isecite na tanke kolutove. Karfiol, koji se već obario, ocedite i podelite po cvetovima ili isecite. Uzmite pogodnu vatrostalnu posudu, podmažite je i ređajte u nju red karfiola, red mesa sa likom, red pirinča i krastavčića, i tako činite sve dok ne utrošite sastojke. Svaki red treba da prelijete pavlakom i uljem. Po površini prelijte pavlaku i ulje pa pospite mrvice. Tako složene "raznolije" stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite oko pola. Poslužite jelo dok je još toplo.
(Kurir.rs/Opanak, Foto: Profimedia)
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
Poznati kuvari otkrili: Omekšajte meso pomoću ovih trikova
SUTRA U 13.30: Predsednik Vučić sa predsednicom Državnog zbora Slovenije Klakočar Zupančič