Naše palačinke su obično dosta tanje od američkih, a da li ste čuli za japanske? One su dosta drugačije, a ukus je takav da nećete prestati da ih pravite.

Pošto se jednostavno prave, možda je danas baš pravi dan da ih probate.

Za njih svi koji su ih probali kažu da su najmekše na svetu. Ime im je "Hottokēki" palačinke, a ukusne su koliko i lepe.

POTREBNO JE:

2 jaja

50gr šećera

170gr mlaćenice

Kako je na našim prostorima mlaćenicu gotovo nemoguće naći, možete je zameniti limunovim sokom i mlekom - u oko 2,5dcl mleka stavite kašiku limunovog soka, dobro promešajte i pustite da odstoji. Posle još jednom promešajte i spremno je za korišćenje.

limun-sok-cedjenje.jpg
Foto: Profimedia

- 60gr brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- 1/4 kašičice sode bikarbone

- 1/4 kašičice soli

- 1/2 kašičice vanilinog šećera ili ekstrakta vanile

- 2 kašike ulja ili otopljenog maslaca

PRIPREMA:

Pomešajte sve sastojke i mešajte dok ne dobijete sasvim glatku smesu. U tiganju zagrejte ulje pa stavite mali okrugli i namašćen kalup. Do polovine kalupa sipajte smesu za palačinke i pecite na srednjoj vatri oko četiri minuta, pa okrenite i ponovite postupak na drugoj strani i to je sve!

(Kurir.rs/Žena)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta biste dali da ste na njenom mestu?!