Priznajte, od samog pogleda na ovo poslastičarsko čudo polazi vam voda na usta… I premda deluje kao podvig u kuhinji, zapravo ga je i više nego lako napraviti – potrebne su vam prave smernice i malo dobre volje! Spremni za deliciju kojoj nema ravne?

Potrebni sastojci:

600 grama krem sira

50 grama šećera

300 grama slatke pavlake

300 grama istopljene bele čokolade

320 grama džema od jagode

300 grama svežih jagoda (150 grama sitno iseckanih, 150 grama celih)

100 grama piškota

Priprema:

U činiju sipajte krem sir, šećer i slatku pavlaku. Mutite mikserom tri minuta. Dodajte otopljenu belu čokoladu i mešajte sa kašikom.

U posudi pomešajte 170 grama džema od jagode sa 150 grama sitno iseckanih jagoda.

U pravouganoj posudi obloženoj providnom folijom stavite smesu sa krem sirom, filujte smesom od džema i seckanih jagoda, pa prekrijte ostatkom krema.

Naređajte piškote preko svega i odložite u frižider na nekoliko sati.

Kada se sve dobro stegne, izvadite iz posude, prekrijte preostalim džemom od jagoda i ukrasite celim jagodama.

Prijatno!

(Kurir.rs/ Foto: Printscreen/Youtube)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čokoladna bajka oživljava pred vašim očima! Ovaj slatkiš je pravo remek-delo!