Ljudi iz generacije u generaciju prenose s kolena na koleno pogrešan metod sečenja hleba. Tako barem kaže jedna Amerikanka.

Sara Džampej, kuvar amater, fotograf i gastrobloger se ne slaže sa klasičnom metodom sečenja hleba.

Prema njenom mišljenju ovako bi trebalo seći hleb.

"Kada sečete hleb na klasičan način, dolazi do gnječenja i mrvljenja, kao i stvaranja rupa. Rezultat je da hleb izgleda neprivlačno i da se javlja previše krunjenja", piše ona.

profimedia0104522629.jpg
Foto: Profimedia


Umesto toga, savetuje, hleb okrenite na bok.

"Kada ga tako okrenete, hleb će zadržati svoj prirodan oblik. Ja to najbolje znam, budući da radim u restoranu, pa svaka kriška hleba mora da bude identična i savršena. Kada ovako sečete, nema šanse da dobijete pretanke ili predebele kriške, a i nema mrvljenja. Samo pravite ujednačene pokrete napred-nazad, i to vrlo lagane, i pravite pritisak na nož nadole", kaže Sara i dodaje da je ova metoda naročito zahvalna za vazdušaste bele hlebove, ali i za teške crne sa semenkama.

Kurir.rs/ Food52, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čokoladna bajka oživljava pred vašim očima! Ovaj slatkiš je pravo remek-delo!