Ljudi iz generacije u generaciju prenose s kolena na koleno pogrešan metod sečenja hleba. Tako barem kaže jedna Amerikanka.

Sara Džampej, kuvar amater, fotograf i gastrobloger se ne slaže sa klasičnom metodom sečenja hleba.

Prema njenom mišljenju ovako bi trebalo seći hleb.

"Kada sečete hleb na klasičan način, dolazi do gnječenja i mrvljenja, kao i stvaranja rupa. Rezultat je da hleb izgleda neprivlačno i da se javlja previše krunjenja", piše ona.

profimedia0104522629.jpg
Profimedia 


Umesto toga, savetuje, hleb okrenite na bok.

"Kada ga tako okrenete, hleb će zadržati svoj prirodan oblik. Ja to najbolje znam, budući da radim u restoranu, pa svaka kriška hleba mora da bude identična i savršena. Kada ovako sečete, nema šanse da dobijete pretanke ili predebele kriške, a i nema mrvljenja. Samo pravite ujednačene pokrete napred-nazad, i to vrlo lagane, i pravite pritisak na nož nadole", kaže Sara i dodaje da je ova metoda naročito zahvalna za vazdušaste bele hlebove, ali i za teške crne sa semenkama.

Kurir.rs/ Food52, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čokoladna bajka oživljava pred vašim očima! Ovaj slatkiš je pravo remek-delo!