Ukusni, hrskavi keksići koji se tope u ustim, a bez šećera, brašna i jaja… Pa, da li tako nešto uopšte postoji? I te kako! I mi vam donosimo recept za baš takve kolačiće, koji se pritom pripremaju za samo 15 minuta!


Internet zajednica prosto je “luda” za ovim receptom, a to nas ni ne čudi, s obzirom da su niskokalorični, a ipak veoma ukusni. Oni su savršena užina ako vodite računa o liniji – zasladićete se, a bez griže savesti.


Za domaće dijetalne keksiće potrebne su vam svega dve namirnice, ali ako želite da obogatite ukus možete se igrati i dodavati sastojke po želji – suvo grožđe, kandirano voće, čokoladu, seckani badem ili lešnik, kokos, kakao, nutelu...

Potrebni sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 100 grama zobenih pahuljica

profimedia0343703720.jpg
Profimedia 

Priprema:

Izgnječite banane dobro i pomešajte ih sa zobenim pahuljicama tako da dobijete kompaktnu smesu.

Pleh obložite papirom za pečenje, a potom na njega ređajte keksiće koje ste prethodno oblikovali među dlanovima.

Ubacite keksiće u rernu na 200 stepeni. Ostavite ih da se peku oko 15 minuta, sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Gotovo!

(Kurir.rs/Foto: Profimedia)