Ako volite vanilu i voće, onda će vas oduševiti ovaj super jednostavan recept za kolač sa keksom za koji ne morate ni paliti rernu.

Gotov je za manje od pola sata.

Evo što će vam sve trebati i kako se priprema:

  • 400 grama petit ber keksa
  • dva pudinga od vanile
  • 5 decilitara mleka
  • 5 kašike šećera
  • malo maslaca ili margarina
  • višnje (mogu biti smrznute ili iz kompota)
  • želatin za kolače

profimedia0160064052.jpg
Foto: Profimedia

Puding skuvajte po uputstvu sa kesice pa ga malo ohladite, a zatim u njega umešajte maslac ili margarin po želji (dok krem ne bude gust onoliko koliko želite da bude).

U posudu za pečenje posložite petit ber keks tako da prekrijete dno, premažite ih trećinom pudinga i postupak ponavljajte tri puta. Na skroz gornjem sloju mora biti krem.

Višnje poređajte po kremu i nalijte želatin. Ako ste koristile smrznute višnje, možete ih skuvati i u vodi pa pripremljenim želatinom prelijte kolač.

Pripremljeni kolač ostavite u hrižideru preko noći i to je to!

Vaša će porodica sigurno uživati u praznicima, a vi se nećete previše namučiti.

profimedia0090025416.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs, Foto:Profimedia)