Ove hrskave loptice od sira prave se tako lako, da vam za njih ne treba baš nikakvo kulinarsko umeće! A ne mogu biti ukusnije i hrskavije!

Spremite svega 5 sastojkaka, rende i 5 minuta vremena – i “zarazne”, zlatne, hrskave spolja, a sočne iznutra, loptice biće gotove!

One su savršeno posluženje ako se okupi društvo, ali i idelane grickalice kada rešite da provedete veče uz dobar film, zavaljeni u fotelju.

profimedia0345629475.jpg
Foto: Profimedia

Uz tartar sos, majonez i pavlaku, ili dobri, stari kečap – ma, ne može niko da im odoli, garantujemo!

Jedina mana? Nikako nisu “prijatelji” dobre linije!Ali, ponekad možemo sebi dati oduška…

Potrebni sastojci:

  • 500 gr kačkavalja (trapista)
  • 50 g narendanog parmezana
  • jedno jaje
  • 100 gr brašna
  • prezle
  • ulje

profimedia0358836298.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Izrendajte kačkavalj, pa u njega dodajte parmezan i jedno jaje. Ovoj smesi dodajte brašno, pa zamesite testo.

Od ove guste smese formirajte loptice (veličine po želji). Dobijene loptice uvaljajte u prezle, pa pržite na srednjoj vatri dok ne porumene.

Ređati ih na papirni ubrus, kako bi upio višak masnoće.

Služiti kao prilog uz glavno jelo, ili servirati samostalno uz sos po želji.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia)