SVI SMO LUDI ZA BAKINIM SOČNIM KNEDLAMA! Ovo je recept za njih bez jaja i brašna za koji vam treba 15 minuta
Knedle? O, da, znamo – svi ih obožavaju! “Starinska” poslastica, iako pristupačna i jednostavna, može da parira i onim daleko zahtevnijim i skupljim. Ali, komplikovan i dugotrajan proces pripreme teško na natera u kuhinju. Ipak, mi imamo sjajan recept – brži i lakši nego ikada.
Dakle, važi pravilo da dobre knedle umeju da naprave samo vešte domaćice, no ako pratite ovaj “brzinski” recept, snaćićete se i bez velikog kulinarskog umeća.
Sigurne smo da ćete biti sasvim zadovoljne – teško da nešto može da krene po zlu u ovom receptu, a rezultat su sočne, mekane i taaaako slatke knedle.
Da ne zaboravimo; najbolja stvar je što u ovoj verziji knedla nema krompira, a ni jaja. Pa, može li jednostavnije?
Mi smo ogladneli, a vi? ?
Potrebni sastojci:
- 2 šoljice vode
- 2 šoljice brašna
- sveže šljive (ili kajsije po želji)
- so
- ulje, maslac
- šećer, prezle
Ova količina je za 4 osobe.
Priprema:
Ostavite posoljenu vodu da proključa, pa u nju dodajte brašno. Mešajte dok se brašno i voda ne povežu u jednu smesu i neka vas ne brinju grudvice.
Radnu površinu pobrašnjavite, pa na nju izručite dobijenu smesu od brašna i vode. Sačekajte da se ohladi.
U smesu dodajte tri kašike ulja i so po želji i potom ga mesite sve dok ne dobijete glatko i kompaktno testo bez grudvica.
Testo isecite na komade, u svaki stavite šljivu ili pekmez, pa dlanovima formirajte kuglice.
Dobijene knedle kuvajte u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocedite knedle.
Na otopljenom maslacu ili ulju propržite prezle dok ne dobiju zlatnu boju. U ovu smesu ubacite oseđene knedle i kratko ih pržite dok se prezle ne uhvate za njih.
Pospite šećerom, i cimetom po želji.
(Kurir.rs/Foto:Profimedia)
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
(VIDEO) RASPAMETITE DRUŠTVO EKSTRA DEKORACIJOM: Remek-delo u tanjiru za samo nekoliko sekundi!
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore