Knedle? O, da, znamo – svi ih obožavaju! “Starinska” poslastica, iako pristupačna i jednostavna, može da parira i onim daleko zahtevnijim i skupljim. Ali, komplikovan i dugotrajan proces pripreme teško na natera u kuhinju. Ipak, mi imamo sjajan recept – brži i lakši nego ikada.

Dakle, važi pravilo da dobre knedle umeju da naprave samo vešte domaćice, no ako pratite ovaj “brzinski” recept, snaćićete se i bez velikog kulinarskog umeća.

Sigurne smo da ćete biti sasvim zadovoljne – teško da nešto može da krene po zlu u ovom receptu, a rezultat su sočne, mekane i taaaako slatke knedle.

Da ne zaboravimo; najbolja stvar je što u ovoj verziji knedla nema krompira, a ni jaja. Pa, može li jednostavnije?

Mi smo ogladneli, a vi? ?

profimedia0353297176.jpg
Profimedia 

Potrebni sastojci:

  • 2 šoljice vode
  • 2 šoljice brašna
  • sveže šljive (ili kajsije po želji)
  • so
  • ulje, maslac
  • šećer, prezle

Ova količina je za 4 osobe.

Priprema:

Ostavite posoljenu vodu da proključa, pa u nju dodajte brašno. Mešajte dok se brašno i voda ne povežu u jednu smesu i neka vas ne brinju grudvice.


Radnu površinu pobrašnjavite, pa na nju izručite dobijenu smesu od brašna i vode. Sačekajte da se ohladi.

profimedia0357030730.jpg
Profimedia 

U smesu dodajte tri kašike ulja i so po želji i potom ga mesite sve dok ne dobijete glatko i kompaktno testo bez grudvica.

Testo isecite na komade, u svaki stavite šljivu ili pekmez, pa dlanovima formirajte kuglice.

Dobijene knedle kuvajte u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocedite knedle.

Na otopljenom maslacu ili ulju propržite prezle dok ne dobiju zlatnu boju. U ovu smesu ubacite oseđene knedle i kratko ih pržite dok se prezle ne uhvate za njih.

Pospite šećerom, i cimetom po želji.

(Kurir.rs/Foto:Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) RASPAMETITE DRUŠTVO EKSTRA DEKORACIJOM: Remek-delo u tanjiru za samo nekoliko sekundi!