POHOVANI PILEĆI ŠTAPIĆI BAŠ KAO IZ RESTORANA? Postoji SMEŠNO JEDNOSTAVAN recept za to i obožavaćete ga
Parmezan, prezle, pileće belo meso, dobar umak – sluti na nešto zaista ukusno! U jelovnicima većine gradskih restorana neophodna stavka su i legendarni pileći štapići i sigurni smo da ih rado naručujete i “klopate”. Sitni, slani zalogaji raduju naša nepca, a spremite se i na dobre vesti! Možete da ih napravite i same, i to jednostavnije nego što ste mislile…
Ako izdvojite svega 10-ak minuta aktivnog angažovanja i 40 minuta za pečenje, pileći štapići na vašoj trepzi biće za nešto manje od sat vremena. Priprema je brza i laka, a sastojci za ovaj recept nisu skupi i to sve čini još boljim.
Ovo je “fensi” i jednostavan obrok koji je i odlično posluženje za druženje sa prijateljima. Čaša vina “zaokružiće” ove začinjene, ukusne zalogajčiće!
Potrebni sastojci:
- 3 komada pilećih grudi (iseckanih na šnite)
- so i biber po ukusu
- 1/2 šolje brašna
- 1/2 šolje parmezana
- 1 šolja prezli
- 3 jaja
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice crnog luka u prahu ili vlašca
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 kašičice biljnog začina
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Isecite pileće grudi na šnite, pa ih posolite i pobiberite.
U plastičnu kesu sipajte brašno, beli i crni luk u prahu, alevu papriku i biljni začin.
Dodajte isečene šnite od pilećeg mesa u kesu i sve dobro “istumbajte”, dok se štapići potpuno ne uvaljaju u praškastu smesu.
Umutite 3 jaja u posudi i svaki šnit piletine potom potopite u smesu od jaja.
U drugoj činiji pomešajte parmezan i prezle, pa kada potopite štapiće u umućena jaja, uvaljajte ih u ovu smesu.
Postavite tako pripremljene štapiće na nauljen pleh i pecite od 35 do 40 minuta. Ne zaboravite da na polovini pečenja okrenete štapiće.
Služite uz umak po želji i povrće po želji (integralni pirinač, pomfrit, marinirana šargarepa…)
(Kurir.rs/Foto: Profimedia)
"TE JEZIVE SLIKE NE SMEJU DA SE PONOVE" Vučić se hitno oglasio nakon incidenata na blokadama: Siguran sam da će i povređena studentkinja i gospođa biti dobro