Naučite kako da samo za par minuta pripremite savršeni paradajz sos koji možete koristiti za premazivanje pice ili kao preliv za najukusnije bolonjeze.

Sastojci:

- 1 konzerva seckanog paradjza

- nekoliko listića bosiljka i tamijan

- 3 kafene kašičice kečapa

- 3 kafene kašičice prezli

- so

- biber

- 2 kafene kašičice maslinovog ulja

- 2 kafene kašičice parmezana (po želji)

- prstohvat šećera

profimedia0012450223.jpg
Profimedia 

Priprema:

U jednu činiju izručite konzervu paradajzda i „lomite“ velike komade viljuškom. Ostavite poneki delić paradajza, ne morate sve pretvoriti u kašu.

Iseckajte sitno listiće bosiljka i timijana.

Dodajte u činiju začine, kečap, prezle, so, biber i maslinovo ulje i promešajte. Na kraju dodajte parmezan.

Ostavite smesu prekrivenu u frižideru dva do tri dana i koristite kao preliv za pastu ili picu.

profimedia0076539941.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/B92, Foto: Profimedia