Ako ste mislili da postoji sasvim dovoljno načina na koje možete da spremite krompir, pogrešili ste.

Najnoviji trend spremanja krompira je nešto što svaki zaljubljenik u ovu namirnicu mora da proba. Kada jednom probate ovaj "topljeni krompir" istog trenutka ćete zaboraviti na pire, prženi i pečeni krompir.

Priprema:

  • Krupno nasecite krompir na kriške i ubacite ga u istopljeni puter.
  • Sve stavite u vrelu rernu i pecite na 80 stepeni Celzijusa dok krompir ne počne da poprima zlatnu boju.
  • Na samom kraju sve prelijte pilećom supom.
  • Zagrejte rernu na 250-260 stepeni Celzijusa i stavite rešetku na srednju visinu. Vrela rerna će krompiru dati zlatnu boju i hrskavu spoljašnjost.
  • Krompir isecite na kriške debljine 2.5 centimetara. Možda vam se ovo čini debljim nego što treba, ali ne pravimo delikatni hrskavi pomfrit nego dekadentne zalogaje krompira.
  • U krompir umešajte 4 velike kašike putera, pa zatim posolite i pobiberite po ukusu.
  • Krompir pecite 15 minuta, obrnite ga i pecite još 15 minuta.
  • Izvadite krompir iz rerne i dodajte mu jednu šlju pileće supe i 3 do 4 smrskane glavice belog luka sa ljuskom.
  • Vratite u rernu na ‚ 15 minuta ili dok krompir ne upije svu supu.
profimedia0361312117.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Telegraf, Foto: Profimedia