Istraživanja pokazuju da način ishrane ima veliki uticaj na razvijanje bolesti, a evo šta treba da jedete svakog dana kao prevenciju od kancera, piše Lepa & srećna.


Poznato je da male promene u načinu života mogu da spreče opaku bolest, a tako je i sa ishranom. Naučnici ističu da samo 3 porcije peciva od celog zrna dnevno mogu da smanje rizik od kancera za 17 odsto. Ako biste zamenili proizvode od prerađenih žitarica proizvodima od celog zrna, jeli više povrća, voća i mahunarki, smanjili biste rizik od gojaznosti, pa samim tim i rizik od opasnih promena u telu.


Stručnjaci ističu da ako svakog dana jedete 90 grama proizvoda od celog zrna pšenice smanjićete rizik od raka creva. Takođe, apeluje se da se smanji unos prerađenog mesa, poput salama i slanine, koje je jedan glavnih okidača za rak.


PROČITAJTE JOŠ:


OVA TABLETA SPREČAVA RAK, A KOŠTA SAMO 8 DINARA DNEVNO

JABUKOVO SIRĆE LEČI BOL KOJI ZIMI MUČI POLA SRBIJE

10 NAČINA DA SNIZITE KRVNI PRITISAK BEZ LEKOVA

(Kurir.rs/Lepa & srećna/Shutterstock)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) MINERALI u borbi protiv virusnih infekcija! Evo koje namirnice ih sadrže!