Imate problema da završite kolač? Sneg od belanaca nikako da vam se stegne, kako piše u receptu? Ovo je preporuka stručnjaka kako da to uradite savršeno.


Nećete verovati, ali preporuka stručnjaka je vrlo jednostavna.

Možda vam je nekada i pala na pamet, ali sada definitivno imate razloga da isprobate ovaj trik.

Naime, da bi vam sneg uspeo mutite ga u metalnoj posudi koja je prethodno bila u frižideru. Takođe, rashladite i mutilice, metlice. One su ključne da bi vam ovaj trik uspeo.

profimedia0305233245.jpg
Profimedia 

Neka vam pribor bude na hladnom najmanje deset minuta, a onda odmah počnite mućenje.

Razlika između pripreme belanaca u hladnijim uslovima ili onima sobne temperature je u tome što kod hladnije temperature belancima treba više vremena da postanu čvrsti, ali jednom kada se napravi, šlag ili smesa od belanaca stabilnija je nego kada je pravite u plastičnoj posudi sobne temperature.

profimedia0012880870.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/B92/Foto Profimedia