Ako želite da uživate u lepoj hrani, možete napraviti punjene i mekane lepinje i služiti ih uz jogurt.

Potrebno je:

- 300 do 400 grama brašna

- 200 mililitara mlakog mleka

- 30 mililitara ulja

- malo soli

- 1 kašičica šećera

- 2 jaja

- 200 grama sira

screenshot-7.jpg
Foto: Printscreen

Priprema:

Rastvoriti kvasac sa mlekom dodati šećer, jaje, brašno so i zamesiti glatko testo mekše. Ostaviti da naraste podeliti na 4 dela pa svaku razviti veličine većeg tanjira i poređati u podmazan pleh.

Ostaviti 15 minuta, pa svaku lepinju pritisnuti po sredini veličine manjeg tanjira. Sir izdrobiti dodati jaje u sir i iznešati. Puniti lepinje gde su udubljenja. Ivice lepinja možeta premazati žumancetom i posuti semenkicama. Peći na 200 stepeni stepeni 20 minuta.

Kurir.rs/Bakina kuhinja, Foto: Printscreen