Danas ljudi sve više kupuju sečeni i pakovani hleb, jer imaju produženu trajnost, ali i dalje ima onih koji vole dobar, stari, običan hleb.


Ali, on brzo postaje suv, a kad se osuši i počne da se mrvi, izgubi svoj opojan ukus.

Verovali ili ne postoji sjajan trik uz koji će hleb izgledati kao da je tek pečen.

profimedia0014126073-1.jpg
Profimedia 
  • Ukoliko korsitite običan hleb naprskajte ga vodom, ukoliko koristite baget ili hleb sa nekim premazom stavite ga pod tekuću vodu. Važno je da se korica dobro natopi, ali i sredina može da bude vlažna.
  • Dobro umotajte hleb u aluminijumsku foliju
  • Zagrevajte hleb 10-12 minuta. Ukoliko imate pola vekne, biće vam dovoljno 10 minuta, a ako koristite celu veknu držite je u rerni 12 minuta.
  • Kada je izvadite iz rerne, odmotajte foliju i pritisnite da vidite koliko je mekan.
  • Za još bolji ukus, ubacite hleb bez folije na još 4-5 minuta u rernu.
profimedia0014126088.jpg
Profimedia 

Kurir.rs, Foto: Profimedia