Italijanski specijalitet zahteva mnogo koraka i čak iako koristite gotove kore, biće vam potrebno mnogo truda i rada. Predlažemo vam postupak koji će vam uštedeti barem upola vremena oko pripreme lazanja, a slasni zalogaji neće izostati.

profimedia0361159166.jpg
Foto: Profimedia

Potrebno je:

* makarone 200 gr
* glavica crnog luka
* 250 gr mlevenog mesa
* 400 ml paradajz soka
* 150 gr kačkavalja
* origano
* suvi biljni začin
* biber
* ulje


Priprema:

Obarite kratko rezance. Dok se testenina priprema, izdinstajte luk, dodajte začine, origano, meso. Dodajte paradajz sok, a posle desetak minuta kuvanja pomešajte sa teseninom, nalijte u pleh.

Pospite rendanim kačkavaljem i pecite 30 minuta u rerni na 220 stepeni.

profimedia0194839633.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/B92/Foto Profimedia