Turski voćni kolač sačinjen od orašastih plodova, suvog grožđa i kajsija, sprema se brzo i jednostavno, a sviđa se svima!

Sastojci:

2 kesice od po 100 g belog šlag krema


1 čaša mleka


1 činijica suvih kajsija


1 šoljica suvog grožđa


1 šoljica pistaća (oraha, badema)


1 čaša lešnika


1 manji paket prepečenog hleba

Za ukrašavanje:

nekoliko suvih kajsija

Priprema:

Šlag s mlekom ostavite u frižideru na 30 minuta. Kajsije potopite u vrućoj vodi, a zatim osušite i iseckajte na sitno. Takođe, iseckajte suvo grožđe, a pistaće i lešnike zdrobite i dodajte u hladan šlag.

Prepečeni hleb izlomite na veće parčiće pa i njega dodajte u šlag, blago promešajte a onda i prebaciei u duguljasti kalup premazan puterom. Ostavite to u frižideru na najmanje dva sata. Nakon toga, kolač izručite na tacnu i ukrasite kajsijama.

(Kurir.rs/Lepaisrecna.rs/Foto: Profimedia)