U vrelim letnjim danima ne postoji ništa bolje od domaćeg soka od nane koji podiže i duh i telo. Osvežavajući ukus nane okrepiće telo, a dobićete i energiju. U kombinaciji sa komadićima limuna i ledom deluje blagotvorno na sva naša čula.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Potrebno je: 300 g sveže nane 5-6 kašika šećera 3 kesice limuntusa 3 litra vode 3 kg šećera Priprema: Svežu nanu sperite hladnom vodom da biste uklonili prašinu s nje. Zatim je sitno isecite makazama ili nožem. Tako usitnjenu nanu pomešajte sa 5,6 kašika šećera i limuntusom. Sve dobro izgnječiti rukama. Preliti sa 3 litre vode i ostaviti da odstoji 24 sata. Nakon toga procedite kroz gazu i u dobijenu tečnost dodajte 3 kg šećera. Ostaviti da odstoji još 24 sata uz povremeno mešanje. Ako ne stavljate konzervans, sok u frižideru može da stoji oko 2 meseca. Ili ako se ne popije zamrznite ga. Ako ipak stavljate konzervans, onda sok mora da odstoji najmanje dve nedelje pre nego što počnete da ga pijete. Uživajte u napitku!

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Mađarska baklava sa višnjama (RECEPT)

Domaća krem čorbica od tikvica korak po korak (FOTO)

Korak po korak: Evo kako da napravite preukusne trougliće sa sirom (FOTO)

Kako PRAVILNO da zamrznete sveže jagode?

(Kurir.rs/Stvar ukusa - Foto: Shutterstock)